Figueres Futur reclama a la Generalitat que posi fi a l'incivisme a l'estació d'autobusos

Carles Arbolí es lamenta que "s'espolsa" de responsabilitats i en culpa a l'Ajuntament

Els regidors a l'oposició que conformen els tres regidors no adscrits, Figueres Futur, han denunciat avui que el Departament de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat es nega a contractar seguretat privada i a prendre cap mesura per prevenir els actes incívics i millorar la seguretat a l’estació d'autobusos de Figueres. Així ho expressa en una resposta escrita als tres regidors que el passat 21 d’octubre van reclamar a la direcció general de Transports del govern català l’ús de vigilància privada en aquest equipament a causa dels aldarulls i actes incívics que s’hi produeixen habitualment.

En l’escrit, la Generalitat traspassa tota la responsabilitat sobre aquesta situació a l’Ajuntament i els Mossos d’Esquadra: “S’han mantingut contactes amb l’Ajuntament de Figueres per tal de sol·licitar la implicació de la policia local i els mossos d’esquadra per tal de poder fer els controls sobre els actes incívics, tant al recinte de l’estació com en els seus voltants”, s’assenyala des de Polítiques Digitals i Territori. En la resposta escrita s’afegeix que també s’ha requerit a l’empresa concessionària de l’estació que garanteixi el correcte manteniment i neteja i que des de la inspecció de transports es farà un seguiment d’aquest equipament.

El regidor Carles Arbolí, que forma part del moviment Figueres Futur, ha assegurat que l’actitud de la Generalitat és “indignant” ja que “s’espolsa qualsevol responsabilitat sobre els problemes d’ordre públic i civisme que fan la vida impossible a centenars de veïns i que es produeixen en un equipament que és de la seva titularitat i que, per tant, els correspon a ells garantir-ne la seguretat”. Aquesta actitud contrasta amb la de l’estació del tren convencional, gestionada per Adif, i que compta amb agents privats de seguretat i amb una menor conflictivitat.

Incident el cap de setmana

La resposta de la Generalitat té lloc just després que aquest cap de setmana s’hagi produït un incident a l’estació d'autobusos quan tres menors d'edat es van dedicar a disparar amb una pistola d'aire comprimit des de la zona de les andanes contra la façana d’alguns edificis, provocant diversos danys i desperfectes com el trencament de vidres.

“La majoria de problemes que hi ha en tot l’espai de l’estació s’evitarien si hi hagués vigilància permanent i això és una responsabilitat que pertoca a la Generalitat i a l’empresa concessionària, que es renten les mans davant d’un problema que s’ha convertit en un calvari per a tot el veïnat”, diu Arbolí.