Alerten d'una onada de robatoris en cases de Navata, Avinyonet i Borrasà

Torremirona ha reforçat la seguretat privada i demana als veïns que instal·lin alarmes

Onada de robatoris als pobles del voltant de Figueres a l'Alt Empordà, després que en dues setmanes diversos habitatges han patit robatoris amb força. Les primeres denúncies van arribar l'1 de novembre quan un veí de l'Avinguda Josep Maria de Ventós a Torremirona (Navata) va explicar davant dels Mossos d'Esquadra que li havien forçat la porta de l'immoble i regirat tot l'interior de la casa.

Posteriorment la policia catalana ha rebut més notificacions per robatoris amb força a set habitatges de Borrassà i a dues cases d'Avinyonet de Puigventós situades a la urbanització de Mas Pau. Aquestes nou actuacions van tenir lloc entre les vuit del vespre i les dotze de la nit del dissabte 13 de novembre.

En totes elles el modus operandi va ser el mateix; van accedir a l'interior forçant persianes de finestres o bé les portes per, un cop dins, regirar-ho tot i emportar-se objectes de valor o diners.

Des de l'Entitat de Conservació de Torremirona s'ha enviat una circular a tots els veïns de la urbanització per alertar-los de l'onada de robatoris i els demana que instal·lin alarmes als seus habitatges, "preferiblement connectades amb una central receptora".

Des de l'Entitat han facilitat als Mossos d'Esquadra les gravacions de les càmeres de videovigilància mentre que la Junta ha decidit ampliar la vigilància nocturna amb la contractació d'un vigilant de seguretat (TIP) per a cobrir la franja horària entre les 18h i les 22h cada dia, a banda que contractaran un nou conserge per a cobrir la baixa de l'anterior.