Santa Coloma de Farners tanca la 40a festa de la Ratafia amb més de 10.000 visitants

Els organitzadors es mostren "molt satisfets" per les xifres

Santa Coloma de Farners (Selva) ha tancat la 40a edició de la Festa de la Ratafia amb "molta satisfacció" per la quantitat de gent que els ha visitat. Els organitzadors donen per fet que per la capital de la Selva hi han passat més de 10.000 persones, en la que ha estat una celebració "massiva" que ha recordat les d'abans de la pandèmia.

Tot i això, la covid-19 encara ha impedit alguns actes que es feien habitualment, com el sopar popular que se celebra el divendres del cap de setmana de la festa. Una festa que s'ha fet entre la plaça Farners i la plaça Firal, però que, com a novetat, ha incorporat casetes de fusta per a fer els tastets de ratafia, en lloc de l'envelat habitual que hi havia.

El president de la Confraria de la Ratafia, Joan Casalprim, explica que han venut uns 5.000 tastets i assegura que els canvis que han fet com els tiquets i les copes de vidre han tingut "molt bona rebuda". "La covid ens ha permès poder tirar endavant alguns canvis que teníem previstos per a més endavant i que a la gent li han agradat", remarca.

Casalprim assenyala que estan "molt contents" de poder ser "referència" en relació a una celebració vinculada a la ratafia i destaca que el 40 aniversari "els consolida com a la festa més important" d'aquest licor que hi ha a Catalunya.