L'alcalde d'Olot reclama el desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles

Corominas ressalta que és "imprescindible" que la ciutat estigui connectada "de forma segura" amb Girona

"Jo només desitjo que el conseller Santi Vila tingui la mateixa sensibilitat que l'anterior conseller Recoder i faci avançar els temes que fa anys que estaven encallats", ha explicat l'alcalde d'Olot. Corominas ha ressaltat que entén "perfectament" que en aquests moments de crisi econòmica no es poden fer grans infraestructures i, per això, assegura que cal preparar i tenir a punt tots els projectes perquè, quan millori la situació econòmica, es puguin fer realitat ràpidament.

L'alcalde d'Olot ha destacat que, en aquests moments, el consistori està treballant perquè el Ministeri de Foment "reaccioni", canvi de parer i decideixi tirar endavant el tram de la futura variant d'Olot, concretament entre l'Hostal del Sol i l'A-26. Segons Corominas, la variant és "imprescindible" per poder aprofitar tot el potencial que obre el túnel de Bracons i suposaria crear un eix econòmic important que uniria la Garrotxa amb la resta del territori.

Ara fa pocs dies, el Ministeri de Foment va comunicar a l'Ajuntament d'Olot que no faria aquest tram de la futura variant d'Olot i la Generalitat està en negociacions amb Madrid per assumir el tram estatal a canvi de rebre una indemnització per l'incompliment de l'acord. "La variant té la mateixa importància que el desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles perquè cal que Olot i Girona estiguin unides per una via a l'alçada del segle XXI i que no contingui trams que són d'un altre segle", ha assegurat.

En aquesta línia, Corominas ha afirmat que "clama al cel" que encara no s'hagi decidit realitzar el desdoblament d'aquest tram. En principi, aquest projecte - que estava pressupostat en 172 milions d'euros- està encallat des de fa anys a causa de les dificultats econòmiques de l'administració. "De moment, no hi ha cap canvi només fa falta que arribi algú i decideixi fer el pas", ha assenyalat l'alcalde d'Olot.

Corominas ha assistit a l'entrega del Fesol d'Or 2013 a la localitat garrotxina de Santa Pau a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.