Un detingut a Vidreres amb antecedents per assassinat i que tenia 3.507 plantes de marihuana

Amb aquesta actuació, ja són sis les plantacions desmantellades per la Policia Nacional en un mes

La Policia Nacional ha detingut un home amb antecedents per assassinat i determinació a la prostitució per tenir una plantació amb 3.507 plantes de marihuana en un xalet de la urbanització Puigventós de Vidreres (Selva).

Segons informen en un comunicat, la investigació de l'operació Lonja va començar l'octubre passat quan els investigadors del grup de crim organitzat de la comissaria de Girona van rebre informacions ciutadanes apuntant que en aquest habitatge s'hi podria estar cultivant marihuana. Després de constatar les sospites, van desplegar un dispositiu el 9 de novembre amb investigadors de la brigada provincial de policia judicial i efectius dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES).

Durant l'entrada i escorcoll autoritzada pel jutjat d'instrucció 1 de Santa Coloma de Farners, els agents van desmantellar el cultiu, amb plantes en diferents fases des de la plantació fins a l'envasat. L'operatiu s'ha saldat amb la intervenció de 3.507 plantes de marihuana i 5 quilos de cabdells a punt per a la distribució.

Els agents han detingut, com a responsable de la plantació, un home d'origen letó. També van comprovar que havia punxat la llum i calculen que el frau elèctric puja a més de 9.000 euros. L'han arrestat com a autor de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Amb aquesta actuació, ja són sis els cultius de marihuana desmantellats per la Policia Nacional en un mes. Al comunicat, remarquen que la col·laboració ciutadana ha estat fonamental per localitzar aquesta plantació i d'altres, aportant informació valuosa als investigadors. Per això, recorden que els ciutadans poden comunicar sospites a través del mail antidroga@policia.es o al web.

A més, també subratllen que aquestes actuacions permeten atacar la introducció al mercat d'estupefaents de droga que incideix especialment en la població més jove, frenar la proliferació de cultius interiors i evitar que grups i organitzacions criminals s'instal·lin a la demarcació: "Amb la seva presència degraden progressivament la qualitat de vida dels municipis i urbanitzacions, afectant a la seguretat i al medi ambient".

En paral·lel, recorden que la defraudació de fluid elèctric provoca sobrecàrregues a la xarxa que poden afectar la resta d'usuaris.