Noel afirma que respecta ''escrupolosament'' les ''necessitats fisiològiques'' dels treballadors

Un sindicat denuncia el contrari

L'empresa Noel ha afirmat en un comunicat que respecta "escrupolosament" les "necessitats fisiològiques" dels treballadors. La firma surt així al pas de les acusacions del sindicat Domun Sindicat Social, que ha denunciat davant la Inspecció de Treball les condicions "inacceptables" que, al seu parer, la direcció imposa a la plantilla a l'hora d'anar al bany.

Unes afirmacions que, segons Noel, "no es corresponen amb la realitat". L'empresa admet que les pauses establertes als centres Noel Olot i Noel 2 es vinculen a una cadena de producció "que ha de funcionar en continu, per preservar la seguretat i la qualitat dels processos". Però alhora assegura que les aturades fixades "van de 30 a 50 minuts", temps destinat al descans i a anar al bany.

En tot cas, la direcció de l'empresa assegura que es tenen en compte les necessitats de cada persona i que qualsevol que en tingui fora de les pauses establertes "pot deixar el seu lloc de treball per atendre-les".

En canvi, segons el sindicat l'empresa aplica l'acord de descans de jornada per limitar el temps que tenen els empleats per fer les seves necessitats i el regula per a tots "per igual", independentment de l'edat el sexe o les circumstàncies personals. "La realització de necessitats fisiològiques no són cap descans de la jornada, són pauses de la jornada que han de poder fer els empleats", remarquen en un comunicat.

A més, la formació assegura que l'empresa penalitza els treballadors si fan servir "més temps del concedit" amb la retirada d'una part de l'incentiu mensual de producció. Contra això, Noel subratlla que "en cap cas" hi ha penalitzacions als treballadors per casuístiques d'aquest tipus.

Finalment la companyia afirma que s'ha posat en contacte amb Domun Sindicat Social i ha pogut saber que el contingut de la denúncia "no té un suport real" i que la situació relatada "no és reconeguda com a tal pels representants majoritaris dels treballadors".