El 73% de la plantilla de la tèxtil Trety ratifica el preacord per a l'ERO

Dels 454 empleats de la factoria, 331 han votat a favor de la proposta que preveu indemnitzacions de 33 dies per any

Després del preacord al qual van arribar comitè i direcció aquest dimecres, durant tot avui la plantilla de la tèxtil Trety ha pogut votar si ratificava o no el document. En total, dels 454 treballadors que hi ha en els diferents torns, 358 han dipositat la seva butlleta. La majoria -en concret, 331- han avalat el preacord, i només n'hi ha hagut 27 que s'han oposat a què l'ERO tirés endavant.

A la pràctica, això suposa que el 73% de la plantilla ha ratificat el preacord per a l'ERO d'extinció. Al llarg d'aquest 2013, doncs, la tèxtil acomiadarà 130 dels seus treballadors. Alguns d'aquests acomiadaments es faran mitjançant un pla de jubilacions, que anirà a càrrec de l'empresa Atlantis. D'entrada, en aquest pla ja s'hi inclourà el col·lectiu de treballadors que tenen entre 56 i 61 anys (de moment, dotze).

L'empresa també oferirà a aquells qui ho desitgin acollir-se a l'expedient de manera voluntària. La llista definitiva amb els noms dels qui Trety acomiadarà es donarà a conèixer a finals de mes.

La intenció de l'empresa, que es dedica a fabricar components i escumes per a cotxes, és que els acomiadaments es portin a terme al llarg d'aquest 2013 en quatre fases. La primera sortida de treballadors tindrà lloc aquest mateix gener o a principis de febrer; la segona, abans de Setmana Santa; la tercera, abans de les vacances d'estiu, i la darrera, a finals d'any.

33 dies per any treballat

Els afectats per l'ERO d'extinció rebran indemnitzacions de 33 dies per any treballat amb un topall de divuit mensualitats. A més, tots els qui siguin acomiadats també percebran una paga lineal de 4.000 euros.

El preacord que avui la plantilla ha ratificat també estableix que el global de les indemnitzacions a percebre per treballador serà de 55.000 euros com a màxim, i de 10.000 com a mínim. L'empresa Trety pagarà una part d'aquestes compensacions i l'altra, anirà a càrrec de Fogasa (com ja va passar en l'anterior expedient del 2009).

El document que van signar direcció i comitè també inclou l'aplicació d'un pla de recol·locació, que anirà a càrrec de les empreses Uniconsult i Lee Hecht Harrison. Durarà un any, distingirà entre els treballadors d'oficines i els de fàbrica i la intenció és que, dos mesos abans de ser acomiadats, els empleats puguin fer un curs de reinserció laboral.

L'empresa Trety, que es dedica a la fabricació d'escumes i components tèxtils per a cotxes, va presentar l'ERO d'extinció el passat 17 de desembre. Aquest no és el primer expedient que la firma ha aplicat en els darrers anys. Trety ja va presentar un ERO d'extinció el 2009 que va afectar 241 treballadors i també va aplicar un ERO temporal a tota la plantilla durant l'any passat.