Banyoles organitza una jornada per donar a conèixer l’economia circular a les empreses

Es farà aquest divendres al matí al Museu Darder

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha organitzat una jornada per donar a conèixer l’economia circular a les empreses del municipi i de la comarca. La jornada es farà aquest divendres al matí al Museu Darder i inclourà diferents xerrades per explicar aquest nou model de producció i de consum que garanteix un creixement sostenible en el temps.

Com puc fer la meva empresa més sostenible? Convertir els residus que genero en recursos o productes? Com puc optar a ajuts per a projectes circulars? Aquestes són algunes de les preguntes que, a través de la jornada ‘L’economia circular per a empreses’, l’àrea de Promoció Econòmica vol respondre.

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha explicat que “com a societat ens urgeix prendre decisions més sostenibles davant l’escenari actual”. En aquest sentit, Anna Tarafa ha afegit que “en línia amb la campanya de sensibilització ambiental per fer més sostenible el mercat i el comerç de Banyoles que hem portat a terme aquest passat octubre, ara plantegem aquesta jornada per al teixit industrial amb l’objectiu de donar a conèixer aquest nou model d’economia que promou l’optimització i l’aprofitament dels recursos, reduint el consum de matèries primeres perquè només plegats, i des de la coresponsabilitat, podrem reduir la generació de residus i promoure la reutilització de productes”.

La jornada s’obrirà a les 9 del matí amb l’obertura a càrrec de la mateixa regidora. A continuació, hi haurà la xerrada ‘Conceptes i oportunitats de l’economia circular’ per part de Sergi Torrent, consultor especialista en economia circular de Símbiosy. A continuació es presentarà un cas pràctic d’economia circular a Banyoles amb la participació de Jordi Torrent, coordinador general de l’empresa banyolina Sastres Paperers. La jornada es tancarà amb la xerrada ‘Serveis a la sostenibilitat i l’economia circular’, a càrrec de Maria Lumbierres, consultora sènior d’economia circular i sostenibilitat d’ACCIÓ, i Glòria Viñals, delegada d’ACCIÓ a Girona.

Per participar a la jornada és imprescindible confirmar assistència a la mateixa àrea de Promoció Econòmica a promocio@ajbanyoles.org o bé al 972 58 11 20.

Economia circular

L’economia circular és un model de producció i consum que implica compartir, llogar, reutilitzar, arreglar, renovar i reciclar materials i productes existents tantes vegades com sigui possible per crear valor afegit. D’aquesta manera, el cicle de vida dels productes s’allarga en el temps.

A la pràctica, implica reduir els residus al mínim. Quan un producte arriba al final de la seva vida, els seus materials es mantenen dins de l’economia sempre que sigui possible. El seu principal objectiu és aprofitar al màxim els recursos materials disponibles allargant el seu cicle de vida. Generar menys residus i garanteix un creixement més sostenible en el temps.