Les entitats de barraques volen posar fi a la picaresca dels tiquets falsificats

Mediten segellar o bé foradar els vals

La picaresca amb les falsificacions dels tiquets de les barraques de Girona tenen els dies comptats. Des de la Comissió de la Copa asseguren que ja estan estudiant maneres de millorar el sistema mitjançant el segellat dels mateixos o bé posant forats segons han assenyalat membres de la comissió a Diari de Girona.

Amb tot, expliquen que aquestes solucions poden resultar complicades de portar a terme ja que en total es disposen de 600.000 unitats impreses de les quals se'n poden arribar a vendre entre 50.000 i 70.000 en una sola nit. Per evitar que els encarregats de la barra siguin enganyats, posaran cartells perquè sàpiguen com són els tiquets vàlids i detectar així les falsificacions.

Algunes entitats han volgut treure ferro a l'incident assegurant que han vist fàcilment quan els intentaven enganyar i que només ha estat en casos molt puntuals. Tanmateix, i malgrat la poca incidència que ha tingut l'estafa, no evitaran prendre's la molèstia d'aplicar aquestes mesures per evitar que es repeteixi.

L'Ajuntament de Girona ha deixat clar que les barraques són autogestionades per les entitats i que aquestes no han demanat ajuda per a solucionar els importants problemes logístics que s'han generat amb les cues a l'hora de comprar els tiquets ni les posteriors falsificacions. Per la seva banda les entitats volen de cara a l'any vinent tenir les barraques separades com abans de la pandèmia, sense tiquets ni barra compartida.