El pas inferior de la via verda a Montfullà estarà fet a finals del 2013

El Consorci de les Vies Verdes treballa des del 2006 per trobar finançament per fer l'obra

El Consorci de les Vies Verdes de Girona preveu que la Diputació de Girona pugui licitar abans de l'estiu les obres del pas inferior per a la via verda a l'altura de Montfullà, entre Salt i Bescanó. Des de l'organisme asseguren que porten reivindicant aquesta obra des del 2006, any en què es va aprovar la redacció d'aquest projecte. Una part del finançament de les obres provenia del PUOSC de la Diputació de Girona però calia una segona partida que havia d'aportar el Govern.

Finalment, s'ha aconseguit que la Generalitat faci l'aportació -que caldrà esperar a què s'inclogui als pressupostos del 2013- i les obres d'aquest pas inferior es podrien fer al llarg d'aquest any, segons ha confirmat el gerent de les Vies Verdes, Gerard Darnés. El pressupost de l'obra ronda els 150.000 euros.

Un pas llargament reivindicat

Actualment, els ciclistes que vulguin circular per la via verda que uneix Girona i Olot han de creuar l'N-141e, més coneguda com la carretera de la vergonya, a l'altura de Montfullà (Bescanó).

Aquesta mateixa setmana, la plataforma Mou-te en bici va tornar a reclamar la construcció d'aquest pas subterrani ja que l'actual via verda - que creua la carretera- és un punt negre on, per exemple, el 2007 va morir una jove ciclista mentre creuava la carretera per continuar l'itinerari per la via verda. La darrera víctima d'aquesta carretera va ser una conductora de 18 anys que la setmana passada va morir en un accident de trànsit.