L'entitat Mou-te en Bici reclama un pas inferior per creuar la 'carretera de la vergonya'

L'associació destaca que es tracta d'una via molt perillosa tant per a conductors com ciclistes

Aquest divendres passat una jove veïna de Bescanó de 18 anys va perdre la vida en un accident de trànsit mentre circulava per la "carretera de la vergonya" a l'altura de Montfullà, prop de Bescanó (Gironès). Un dia després d'aquest accident, dissabte 12 de gener, la plataforma Carretera de la Vergonya amb veïns de Bescanó i familiars de la víctima van realitzar una marxa lenta per reclamar un cop més un nou traçat d'aquesta via i criticar l'alta sinistralitat i perillositat de la carretera.

Ara, la plataforma Mou-te en bici s'ha sumat a les reivindicacions per demanar un pas inferior que creui l'N-141e. Actualment, els ciclistes que vulguin utilitzar la via verda en aquest punt han de travessar pel bell mig de la carretera. Ara fa cinc anys, en aquest punt - molt a prop d'on va perdre la vida la veïna de Bescanó- va morir una ciclista atropellada per un cotxe. "Des d'aquell moment es va assegurar que es faria un pas inferior per evitar aquest punt negre. Han passat els anys i no s'ha fet res", apunta Llop.

"És una carretera i un punt molt perillós per a conductors i ciclistes", assegura el president de l'entitat. Segons Llop, els vehicles que circulen per aquesta carretera acostumen a agafar velocitat i és difícil trobar un instant per poder creuar la via de forma segura.

Girocleta fins a la una de la matinada

D'altra banda, l'associació ha explicat que l'Ajuntament de Girona ha decidit ampliar l'horari de la Girocleta fins a la una de la matinada a partir del mes de març. Ara el servei comença a dos quarts de set del matí els dies feiners - a les vuit els dies festius - i finalitza a dos quarts de dotze de la nit. "Ens semblava una cosa necessària ja que no augmenta la despesa pública i es dóna un servei més eficient per aquelles persones que van al cinema, volen sopar o surten de nit i volen agafar la bicicleta", ha assenyalat Llop. "Molta gent l'agafa per anar a sopar i llavors no la pot tornar. A partir del mes de març això ja no es repetirà", ha explicat.