Presenten al·legacions contra l'ampliació de la marina del port d'aro i proposen renaturalitzar-la

Sos Costa Brava dona per fet que el projecte s'aturarà

Nova acció de les entitats ecologistes contra els projectes urbanístics que afecten el litoral de la Costa Brava. Aquesta vegada en relació a l'ampliació de la marina de Port d'Aro a Platja d'Aro, a la zona que queda a tocar de la desembocadura del Riudaura. Es tracta d'un espai o hi ha projectat l'edificació de 400 habitatges i una zona navegable per a més de 200 barques i que les entitats ecologistes consideren que va en contra de l'emergència climàtica que es viu actualment.

Per això, Sos Costa Brava ha presentat al•legacions a la proposta inicial i demana que no tiri endavant. "És directament incompatible amb el que diu el Centre Assessor de Desenvolupament Sostenible", recorda l'advocat Eduard de Ribot. Des de l'entitat argumenten que "no té sentit" que el Govern permeti un projecte que "xoca frontalment" amb el que li diu el seu òrgan assessor.

De fet, aquest és el principal argument que donen els ecologistes. A més, l'aposta de Sos Costa Brava va més enllà d'aturar el projecte i aposten perquè es renaturalitzi la banda del Riudaura que ja està edificada. En aquest sentit, el geòleg Jordi Ferrer explica que les tretze hectàrees de natura on es vol construir és una "sortida" per l'aigua en cas de temporal.

"Encara no m'explico com se'ls acut construir aquesta zona que encara queda verda. Aixecar els edificis l'altra banda ja va ser una aberració, per tant no té cap sentit fer-ho en aquesta, assenyala Ferrer.

No descarten els tribunals

Tot i que esperen "que no s'hi acabi arribant" tant el president de Sos Costa Brava, Sergi Nuss, com de Ribot deixen clar que aniran als tribunals si no s'atura el projecte. "Tenim la raó des d'un punt de vista jurídic, però confiem en què les al•legacions prosperaran", ha remarcat l'advocat.

L'Ajuntament diu que no pot fer front a les indemnitzacions

Per la seva banda, l'alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez, va explicar que el projecte compleix amb el POUM, tot i que reconeix que hi haurà un impacte "innegable" si s'acaba edificant. Ara bé, Jiménez deixa clar que s'han de seguir uns protocols determinats per preservar l'espai.

Amb tot, el batlle descarta la possibilitat d'impedir el projecte des del consistori perquè obligaria a indemnitzar els propietaris que "tenen uns drets". En aquest sentit, remarca Jiménez, el consistori no pot fer front a les quantitats que s'haurien de pagar.

Uns arguments que De Ribot rebat i assegura que, des del punt de vista de Sos Costa Brava, només s'hauria d'indemnitzar la part que s'ha realitzat del projecte, o sigui els tècnics que han fet la planificació. Per això, des de l'entitat proposen que la Generalitat compri els terrenys i així beneficia també els propietaris.