Dos anys de presó tres lladres que van assaltar violentament l'estanc de Riudarenes

Es van endur 500 euros de botí, van agredir un client i van causar desperfectes valorats en 3.000 euros a l'establiment

El cas que ha arribat a judici aquest dimecres es remunta al 17 de maig del 2010. Quan l'estanc estava a punt de tancar, cap a dos quarts de 8 del vespre, els tres homes van arribar amb cotxe. Mentre un, Ricard Moreno, es quedava dins el vehicle vigilant, els altres dos, David López i Juan José Aguilar, van entrar amb la cara tapada dins l'estanc. Un duia un passamuntanyes i l'altre va fer servir un passamuntanyes per amagar el rostre.

El relat dels fets, que els tres homes han reconegut, recull que van entrar a l'estanc obrint la porta amb violència i cridant "això és un atracament". Llavors, un d'ells va donar una empenta a un client que hi havia dins l'establiment fent servir un objecte contundent no identificat mentre instava la dependenta a donar-li els diners.

Els atracadors es van dedicar a regirar la botiga i tirar a terra tot el que hi havia sobre el mostrador per intimidar la dependenta mentre cridaven "els diners, els diners, on són els diners". Tot i que la treballadora va dir que obriria la caixa registradora, els assaltant se li van avançar i van arrancar la caixa i la van llançar a terra. El mateix van fer amb un ordinador que hi havia.

Llavors, van recollir 500 euros que hi havia a la caixa i van fugir corrent cap al cotxe on hi havia l'altre còmplice esperant amb el motor en marxa. Quan la policia els va detenir, només duien 106,58 euros. Segons els pèrits, van causar desperfectes a la botiga valorats en 3.000 euros.

Per tot això, els tres homes -dos sense antecedents i un amb antecedents ja cancel·lats- s'enfrontaven a una pena inicial de 5 anys de presó per un delicte de robatori amb intimidació amb agreujant de disfressa.

La fiscalia i les defenses, encapçalada pel lletrat Jordi Gimbernat, han pactat una pena de 2 anys tenint en compte un atenuant de toxicomania, perquè en el moment dels fets els tres homes tenien les capacitats afectades pel consum de tòxics, i un altre atenuant per reparació del dany perquè ja han pagat els 3.500 euros al propietari de l'estanc.