Un Mosso d'Esquadra de Figueres entre els detinguts per tràfic d'anabolitzants

La policia li va trobar diverses dosis de substàncies dopants a la nevera durant l'escorcoll al seu domicili

La investigació que ha permès desarticular aquesta trama l'ha coordinada la Guàrdia Civil i es remunta al 2009. Ja aleshores, tant el cos estatal com els Mossos d'Esquadra sospitaven que hi havia xarxes internacionals que operaven tant a Catalunya com a la resta del territori espanyol. Aquests traficants solien obtenir medicaments al mercat negre, que després distribuïen a petita escala, sobretot a través de gimnasos.

El sistema que més s'utilitzava a l'hora d'introduir els anabolitzants eren els serveis de paqueteria, ja que d'aquesta manera es podien introduir una gran quantitat de dosis i, al mateix temps, ocultar tant la identitat de l'emissor com del destinatari.

A Catalunya, les investigacions de la que s'ha batejat com operació 'Escut' van culminar el passat 11 de desembre. Aquell dia, els Mossos d'Esquadra en coordinació amb la Guàrdia Civil van portar a terme quinze entrades i escorcolls a domicilis d'arreu del país. Entre d'altres, a Barcelona, el Vendrell, Badia del Vallès, Cervelló o Seva.

A les comarques gironines, es van portar a terme escorcolls a Figueres i a Olot. Va ser precisament a la capital de l'Alt Empordà on els mossos van detenir un agent del cos. Jordi G.P., de 37 anys. La policia va escorcollar-li el domicili i, segons ha transcendit, van trobar-li diverses dosis d'anabolitzants amagades a la nevera.

El mosso no és l'únic detingut que s'ha fet a les comarques gironines en el marc d'aquest operatiu. També n'hi ha hagut dos més a Olot: Ferran D.P., un jove de 25 anys, i Francisco R.A., un home de 41.

A tot Catalunya, s'han fet quinze entrades i escorcolls en el marc de l'operació 'Escut', que han permès intervenir més de 20.000 dosis d'anabolitzants i 8.300 euros.