Òmnium crida a blindar el català a les aules després de la sentència a l'escola de Llagostera

Cuixart: "No demanarem perdó per voler educar en català als Països Catalans"

Òmnium ha denunciat la "nova ofensiva judicial" de l'Estat contra el català, després que el TSJC hagi tombat aquest dimecres el projecte lingüístic de l'escola Puig de Cadiretes de Llagostera (Gironès) per "no contemplar el caràcter vehicular del castellà".

En un tuit, l'entitat crida a "blindar i defensar" el català a les escoles, i n'ha destacat el "model d'èxit educatiu i garantia de cohesió social". "Els atacs de l'Estat a l'escola catalana no s'aturen: No demanarem perdó per voler educar en català als Països Catalans!", hi ha afegit el president d'Òmnum, Jordi Cuixart. El TSJC ha anul·lat el projecte del centre "per no ser conforme a dret" en no contemplar "el caràcter vehicular del castellà com a llengua oficial conjuntament amb el català".

La sentència de la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa dona la raó a uns pares: "Reconèixer al recurrent el dret a que el seu fill rebi durant l'ensenyament obligatori, conjuntament amb els seus condeixebles, al col·legi i curs en el que segueixi els estudis, un ensenyament que inclogui el castellà com a llengua vehicular en proporció raonable".

La sentència, dictada en català excepte en les parts extenses que recull jurisprudència i de la que ha estat ponent el magistrat Eduard Paricio Rallo, recull que els pares de l'alumne van recórrer als tribunals contra una resolució dictada pel conseller d'Ensenyament el juliol del 2019 desestimant la sol·licitud de la família en relació a la utilització del català i del castellà en l'escolarització del seu fill a l'escola de Llagostera on cursava primer d'educació primària.