S'escapen dos homes de la presó de Figueres i els enxampen a la Rambla

Els ha reconegut un funcionari del centre que passejava per la ciutat

Els fets han passat pels volts de dos quarts de vuit del matí, quan els dos homes es trobaven a la infermeria del centre penitenciari. Segons ha detallat la policia, els homes han aconseguit escapar-se saltant uns murs amb l'ajuda d'uns llençols.

Es tracta de Miguel R. N, de 43 anys, i Jose María A. G., de 45 anys, que estan presos per haver comès delictes contra el patrimoni. Després de la seva fugida, el centre penitenciari ha comunicat els fets als Mossos d'Esquadra que han iniciat un dispositiu policial no només a l'Alt Empordà sinó a nivell de la regió policial per tal de localitzar els dos homes.

Ha estat un funcionari de presons fora de servei qui ha reconegut els dos homes mentre passejaven per la Rambla de Figueres. El treballador ha alertat la policia que, sense més incidents, ha pogut detenir els dos presos fugats Els detinguts passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i Mossos d'Esquadra revisaran els protocols interns i perimetrals del centre. El centre penitenciari de Figueres ja ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies dels fets.