Carrers plens de gent i satisfacció entre els gironins en el primer cap de setmana de Fires

Els firaires reconeixen que han omplert i l'hostaleria té una ocupació mitjana del 90%

Les fires de Girona han recuperat "gairebé" la normalitat. Des de que dijous passat van arrencar, tan als carrers de la ciutat com en els diferents actes que s'han fet han s'han omplert de visitants. De fet, els firaires es mostren especialment satisfets de com estan anant aquests primers dies i més després que la pluja els hagi respectat. "Sempre tenim la incertesa, però si no plou la veritat és que les expectatives són molt bones", remarca el portaveu de l'Associació de Firaires de les comarques gironines, Hug Castillo.

En aquest sentit, Castillo assenyala que ja venen de fer calaix a Banyoles i reconeix que si al juny els haguessin dit que acabarien amb aquesta quantitat de públic no s'ho haurien cregut. "La gent ha respost i veus que tothom en té moltes ganes", remarca. Cal recordar que Girona no vivia unes Fires de Sant Narcís "pràcticament normals" des del 2018. L'edició del 2019 va quedar troncada per les protestes contra la sentència del procés i les del 2020 per la pandèmia.

En aquest sentit, el portaveu destaca que hi ha molts nens de tres anys que s'acosten per primera vegada a la seva vida a unes fires. "Molts d'ells no ho han vist mai i els veus que se sorprenen. Hi ha ganes de sortir", destaca.

A tall d'exemple, la Jèssica Veiga ha vingut amb la seva filla a les atraccions. Explica que se sent "molt segura" i que li sembla bé que es demani a la gent que mantingui la mascareta. "Els nens estan molt contents, els veus amb una cara de felicitat total", assenyala.

Com ella, la Rosalia ha acompanyat els seus dos nets de cinc i tres anys. Diu que veu "molt bé" que tornin les atraccions i creu que les mesures de seguretat que prenen els firaires són "les que toquen". "Per als nens venir a les atraccions és un goig i una alegria. Ho veig molt bé, sincerament", conclou.

L'hostaleria al 90%

Un altre sector beneficiat per les Fires de Sant Narcís és l'hostaleria. Els hotels de Girona han vist com els ha pujat de manera notable l'ocupació. En concret, de dijous a diumenge la mitjana se situarà al voltant del 90% i en dies com dissabte la majoria d'establiments pengen el cartell de complet.

Pel que fa als restaurants les xifres també han crescut. L'afluència de visitants ha estat massiva i es fa complicat trobar lloc per prendre alguna cosa en una terrassa o restaurant per sopar. "Estem treballant molt bé aquests dies. Històricament ens ha anat bé per Fires i aquest any també", ressalta el president de l'Associació Hostaleria de Girona, Josep Carreras.

La Copa, plena

Un altre dels espais més freqüentats aquests dies és la zona de La Copa. Aquesta zona s'ha omplert els darrers dies amb els concerts de dijous d'Oques Grasses o el de Fetus el divendres. En Miquel de Ribot no s'ho ha volgut perdre i reconeix que hi ha "molt poca gent que porti mascareta".

L'únic ensurt que, de moment, s'ha viscut aquestes fires ha estat quan un conductor ha patit una indisposició i s'ha emportat per endavant diverses paradetes d'artesania i alimentació col•locades a l'avinguda Ramon Folch. Per sort, no hi ha hagut ferits.