Noves oportunitats per emprenedors i autònoms gironins

L'ajuntament i MicroBank signen un conveni per facilitar que els petits empresaris disposin de diners per tirar endavant la seva idea

El conveni estableix que podran optar a aquests crèdits aquelles persones físiques amb un projecte propi, autònoms que tinguin una renda anual inferior a 60.000 euros o petites empreses de menys de deu treballadors que no superin els 500.000 euros de facturació. Abans de poder optar als crèdits, hauran d'exposar la seva idea de negoci davant Girona Emprèn, un organisme municipal que assessora i ajuda a la creació i consolidació de nous projectes empresarials.

Serà Girona Emprèn qui haurà d'avaluar els projectes i, en cas de considerar que són viables, haurà d'emetre un informe favorable que farà que l'emprenedor tingui les portes obertes per demanar un d'aquests crèdits a MicroBank. Es tracta de crèdits d'un màxim de 25.000 euros que es poden sol·licitar sense cap aval. El tipus d'interès fixat és del 8,25%, per sota dels interessos de crèdits personals que ronden el 10% generalment. Els diners es tornaran en 60 mesos, amb una possibilitat de sis mesos de carència.

Des de l'ajuntament, la regidora de Promoció Econòmica, Marta Madrenas, ha valorat molt positivament aquest acord. Segons ha dit, aquest 2012 han assessorat una vuitantena d'emprenedors que han creat una nova empresa a la ciutat i, segons assegura, el principal problema que tenen per tirar endavant la idea és la falta de finançament. Per això, l'existència d'aquests crèdits a condicions avantatjoses i sense necessitat d'aval pot contribuir, segons Madrenas, a potenciar l'activitat emprenedora i l'autoocupació a la ciutat.

El director comercial de MicroBank, Ramon Gatell, ha explicat que estan atorgant microcrèdits d'aquestes característiques des del 2007 i que han ajudat a molts joves universitaris i aturats a poder iniciar el seu propi negoci. Concretament, un 20% dels beneficiaris són universitaris i un 24% són persones que en el moment de sol·licitar el crèdit estaven a l'atur. Gatell també reconeix que el nivell de morositat és major en aquest tipus de crèdit en què no es demana aval però considera que MicroBank fa una funció social apostant per l'emprenedoria.