Figueres millora la via peatonal i per bicis a l'antiga N-260 amb el carrer Mollet de Peralada

L'espai no garantia les mesures mínimes de seguretat

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha començat les obres de restauració de l’itinerari que fins ara creuava mitjançant un pont que no estava adequat pels vinents i ciclistes. Comptava amb pendents excessos, ferm poc adequat i manca d’enllumenat, fet que el feia un camí poc segur.

L’adequació de l’aparcament a la carretera de Llança i de la Via Làctea i accés al camí de Caboques ha fet incrementar l’ús d’aquest corriol i ha convertit aquest petit tram en una part imprescindible de la ruta saludable que travessa la ciutat de nord a sud.

Aquest projecta contempla enderrocar una barraca de l’antiga propietat i consolidar el pou i moure les terres per així consolidar el vessant de la mota i permetre posar a nivell l’itinerari actual.

Seguidament es restaurarà l’encintat i paviment del pont, s’adequarà el ferm de l’itinerari amb material granular estabilitzat i s’executarà una cruïlla per a permetre el pas adaptat de vianants i bicicletes.

Per fer d’aquest camí, una via segura es dotarà d’enllumenat i es contemplarà la dotació de mobiliari, arbrat i senyalització de l’itinerari exclusiu per vianants i bicicletes.
Aquesta iniciativa ha començat avui i es durà a terme en un període previst de sis setmanes, i tindrà un cost de 48.385,03€.