El PSC de Salt demana a Torramadé que se sotmeti a una qüestió de confiança

La formació socialista insinua que els regidors que primer van negar els fets en una carta van rebre pressions

Pel PSC de Salt, "la quantitat de dubtes generada" per l'aparició de les declaracions del cap de Protocol i Premsa de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, i dels dubtes d'alguns regidors que en un primer moment van signar una carta en què negaven els fets. Segons el grup socialista, el PSC disposa d'informacions sobre "pressions" que haurien rebut aquests regidors per signar el document exculpatori.

En un comunicat, la formació socialista assegura que "Salt també es mereix que els dubtes generats per els seus representants, no afectin a la vida política i ciutadana" i que "la magnitud de les informacions i la repercussió que han tingut posa de manifest que cal posar les eines de transparència en la gestió política".

L'origen del conflicte que va fer abandonar temporalment la presidència de la Diputació de Girona -tot i fer un intent de tornar-hi- i ser destituït de la presidència del partit a les comarques gironines va ser el sopar d'inici de campanya que l'agrupació local de CiU a Salt va fer a Girona. Allà, segons Amador, el president de la Diputació la va assetjar sexualment. Torramadé nega l'acusació i, al seu torn, va denunciar Amador per intent d'extorsió perquè, segons ell, li reclamava 50.000 euros a canvi de guarda silenci i no denunciar-lo.