Declara el Mosso que va agredir Dani Cornellà (CUP) en una manifestació pro-Hasél

En un vídeo es veu com va rebre dos cops, un a la cama i un altre al cap

El jutjat d'instrucció 2 de Girona ha citat a declarar com a investigat un agent de la Brimo dels Mossos d'Esquadra per l'agressió al diputat de la CUP per Girona, Dani Cornellà, durant les mobilitzacions de protesta contra l'empresonament de Pablo Hasél.

Un cop identificat l'antiavalot que hauria colpejat Cornellà, el jutjat ha fixat la declaració per a finals de novembre. El diputat ja va declarar com a perjudicat el maig passat i va explicar que va rebre dos cops, un a la cama i un altre al cap. L'atestat policial del 19 de febrer recull que fins a tres agents van veure "amb claredat" que en cap moment havia estat agredit.

Una tesi que, segons l'advocat del diputat Benet Salellas, topa directament amb les imatges d'aquella nit.

El diputat de la CUP per Girona i aleshores alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va denunciar que un antidisturbi dels Mossos d'Esquadra l'havia agredit durant una de les jornades de mobilitzacions contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. Cornellà va declarar al jutjat com a perjudicat el 31 de maig passat i va explicar que un agent de la Brimo el va colpejar dues vegades i un dels impactes havia estat al cap.

Un cop el jutjat ha rebut l'escrit dels Mossos d'Esquadra identificant el TIP de l'agent, el jutjat d'instrucció 2 de Girona l'ha citat a declarar com a investigat a finals de novembre.

L'atestat policial del 19 de febrer recull que la Brimo va actuar per "garantir l'ordre públic" durant una detenció perquè hi havia "molta més gent" que increpava els policies. Exposen, però, que fins a tres agents "han pogut observar amb claredat que en cap moment el diputat ha estat agredit al cap pels agents d'ordre públic".

Una versió que, segons l'advocat de Cornellà, Benet Salellas, topa frontalment amb les gravacions d'aquella nit i que recullen el moment de la càrrega.