Olot ha invertit uns 800.000 euros en tres anys en la millora dels centres educatius

Cal sumar-hi l'aportació de 260.000 euros de la Generalitat

L’Ajuntament d’Olot (Garrotxa) disposa d’un programa d’actuacions de millora als centres educatius de la ciutat. D’acord amb cada escola es fixen les accions prioritàries a executar que suposen una inversió de 95.000euros anuals. A aquest import cal sumar-hi els 60.000 euros anuals que, de mitjana, assumeix la Brigada Municipal que també destina dues persones de forma permanent al manteniment dels centres educatius.

Durant el 2019, s’han destinat 190.191,44 euros a actuacions d’inversió i conservació en edificis educatius. Al 2020, l’aportació ha estat de 293.618,26 euros mentre que al 2021 es tancarà amb 134.268,36 euros. Si a aquestes partides s’hi afegeixen els 165.300 euros que la Brigada ha utilitzat per garantir el manteniment dia a dia de les escoles, l’Ajuntament d’Olot ha destinat 783.378,06 euros en el que portem de mandat.

La reparació de terres, reforma de lavabos, climatització d’aules, pintura a les instal·lacions... són algunes de les principals actuacions realitzades. A aquestes obres també s’hi han afegit iniciatives que ha calgut executar per tal de donar resposta a situacions extraordinàries (com adequar els espais a les mesures de contenció de la covid o arranjar deficiències sorgides per l’ús o pas del pas del temps)

Altres actuacions de millora que s’han portat a terme han permès millorar el funcionament de les instal·lacions i fer-les més eficients energèticament amb la col·locació d’una caldera de biomassa a l’escola Bisaroques (118.009,28 euros de pressupost) o la instal·lació d’energia solar fotovoltaica a l’escola del Pla de Dalt (11.454,43 euros).

D’altra banda, i amb la voluntat que avancin projecte de millora dels centres de la ciutat, l’Ajuntament d’Olot ha arribat a acords amb la Generalitat per tal de fer-hi front. D’aquest compromís del Consistori amb el Departament d’Educació per tal de finançar els treballs de forma conjunta, ha permès posar al dia la seu de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (s’ha actuat a la coberta, el paviment de les instal·lacions, la construcció de nous lavabos, el pintat de l’edifici....).

També forma part d’aquests acords la futura construcció dels nous vestidors i més espais per a l’INS Garrotxa. L’Ajuntament d’Olot inclou en el pressupost de l’any 2022 una partida de 200.000 euros dels 577.669,32 euros que suposarà l’actuació. Amb aquest primer pas de l’Ajuntament d’Olot, el Departament d’Educació contempla redactar el projecte durant aquest exercici i que les obres puguin començar l’any que ve.

La millora continuada dels equipaments educatius és una de les prioritats de l’Ajuntament d’Olot que treballa amb els responsables d’escoles bressol municipals, centres educatius públics d’infantil i primària i altres centres com l’Escola Municipal de Música, l’Escola Municipal d’Expressió, el PTT.. per tal de donar resposta a les necessitats de manteniment i conservació dels edificis així com als reptes que plantegen els nous projectes educatius. El Pressupost de l’Ajuntament d’Olot de 2022 contempla una inversió de prop de 260.000 euros a inversions en equipaments educatius. S’assolirà així el compromís de dedicar, durant aquest mandat, un milió d’euros del Pressupost en la millora dels centres educatius de la ciutat.