El mercat de la roba de Figueres torna al Passeig Nou

L'Ajuntament ha pres la decisió després que s'hagin aixecat les restriccions per la covid-19

El mercat de la roba de Figueres tornarà al Passeig Nou a partir d'aquest dijous. L'Ajuntament ha pres la decisió després de l'aixecament de les restriccions per la covid-19. Arran de la pandèmia, el mercat setmanal es va traslladar al Firal fa un any i la situació havia provocat queixes dels marxants.

De fet, els afectats van protagonitzar una marxa lenta per denunciar una situació que, segons deien, els estava "arruïnant". Des del consistori, defensen que el retorn al seu emplaçament habitual permetrà recuperar i "potenciar" sinèrgies amb la ciutat i l'àmbit comercial i d'hostaleria.

A més, l'alcaldessa, Agnès Lladó, ha recordat que durant aquest temps s'ha mantingut un servei de bus per permetre que la gent anés al mercat. "Ha suposat un cost de 26.040 euros i n'han fet ús una mitjana de 420 passatgers cada dia de mercat", ha detallat.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha aprofitat aquest període per "verificar" les llicències de totes les parades. La regidora de Comerç i Mercats, Ester Marcos, ha explicat que s'han trobat amb diversos expedients oberts des del 2007 d'infraccions de parades "no controlades" i de llicències en espera que no havien rebut resposta. "Ho hem posat en ordre", ha afegit.