Nit amb mínimes que han fregat els 20 graus a la Costa Brava

En alguns casos les temperatures eren fins a 7º més elevades que ahir

Catalunya ha viscut aquesta nit i matinada un increment de temperatures mínimes que en alguns casos s'ha traduït en valors fins a 7 graus superiors a les registrades la matinada del dimarts. On més s'ha notat aquest fet és al litoral de la Costa Brava, mentre que a l'interior aquest fenomen ha estat menys acusat.

Així doncs, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els registres més importants han tingut lloc a Roses (Alt Empordà) i l'Estartit (Baix Empordà), on el mercuri s'ha enfilat fins als 19,7 graus de mínima a les 6:30h. Altres valors rellevants són els 19,4º a la Bisbal o els 19,3º a la Tallada d'Empordà. L'observatori de Sant Pere Pescador ha quedat clavat als 19º mentre que a Castelló d'Empúries han baixat fins els 18,4º i a Portbou 18.3º centígrads.

A les zones més d'interior també destaquen valors alts, com els 18,3 graus a Figueres i Fornells de la Selva, 17,6º a Olot i la Vall d'en Bas (Garrotxa), 17,8º a Cabanes i Girona o bé els 16,6º a Banyoles (Pla de l'Estany). Es preveu que per avui l'ambient es mantingui suau i s'allargui fins demà. A partir del divendres les temperatures ja tornaran a la normalitat per aquesta època de l'any.