El Festival Internacional del Circ de Girona arriba a la desena edició amb 90 artistes d'11 països

Es recupera la carpa instal·lada en el camp de Mart de la Devesa i el World Circus Market al Palau Firal

La Devesa de Girona tornarà a ser l'epicentre del Festival Internacional del Circ de Girona que el mes de febrer celebrarà la desena edició. Serà entre el 17 i el 22 de febrer que el camp de Mart tornarà a comptar amb una carpa sense cap columna a l'interior per garantir la plena visibilitat de tots els espectadors. A més, hi haurà una segona carpa de pas entre la del circ i el vestíbul del festival (situat a Fira de Girona) i una tercera que servirà d'entrenament pels artistes.

En el palau firal també s'hi celebrarà la tercera edició del Circus World Market. Es tracta d'una fira especialitzada en el món del circ professional, l'única del món que es fa. Entre els diferents espais, el festival del circ s'estendrà en 8.430 m2 durant els sis dies del certamen internacional.

En la vessant artística, el director del festival ha anunciat que serà l'edició amb més acròbates convidats. De fet es preveu arribar als 90 artistes d'11 països diferents. De moment, ja s'ha confirmat la meitat de la programació.

En destaca la Troupe Eganian que farà l'espectacle 'Ground flight'. Es tracta d'una atracció de doble portor coreà que prové de Rússia. El director del festival, Genís Matabosch, ha anuniat que aquest serà un dels números que obrirà el festival perquè és dels més espectaculars.

Matabosch també ha anunciat que en la desena edició hi haurà discplines que no s'havien vist fins ara com ara la xarxa aèria. Aquest any el Duo Sukhorukov les acostarà per primera vegada a Girona amb l'espectacle 'Still loving you'.

La majoria d'artistes confirmats a dia d'avui son de països de l'Est. Matabosch ha avançat que estan treballant per incorporar en la programació altres companyies de l'Amèrica Llatina i també de països asiàtics. Les restriccions de mobilitat que tenen alguns països, però, dificulta aquesta sortida del país i per això encara no estan tancades. Malgrat tot, el director del festival ha apuntat que aquesta és la primera edició que ja han pogut confirmar la meitat de la programació que tindrà la desena edició del certamen circense.

38.000 butaques a la venda

El retorn del Festival Internacional del Circ de Girona al camp de Mart suposarà la recuperació del nombre de butaques que hi havia abans de la pandèmia. Amb el 100% de l'aforament a la venda, el certamen ha posat a disposició 38.000 localitats en les 16 representacions que hi haurà en els sis dies de festival.

Les entrades ja estan a la venda, tot i que 9.000 butaques ja estan reservades. La major part d'elles són per a funcions escolars. De fet, el festival preveu quatre funcions només per als centres docents, tal com es feia habitualment.
Per altra banda, les entrades simbòliques que paguen els menors de dos anys i també les donacions que fa el públic en la compra de tiquets per internet es destinaran aquest any a la fundació Oncolliga de Girona.

Ocupació hotelera en temporada baixa

La desena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or es farà a finals de febrer, tal com es va acordar ara fa quatre anys en el trasllat del festival de Figueres a Girona. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha recordat que es va acordar fer-lo a finals de febrer ja que era un moment de "temporada baixa" pels hotels.

El festival, però, suposa un revulsiu per la ciutat i son molts els visitants que opten per fer una estada d'uns dies a la ciutat aprofitant que hi ha aquest esdeveniment circense de renom internacional. Madrenas ha recordat que aquest any és més important que mai que es mantingui el compromís de fer-lo fora de temporada, ja que el govern local està concentrat en la "reactivació econòmica" de Girona.