Arrenca a Olot la 9ena edició del Curs de Postgrau en Vulcanologia

Hi participen 23 alumnes d'arreu del món

Del 18 al 31 d’octubre arriba a Olot la 9a edició del Curs de Postgrau en Vulcanologia per la Universitat de Girona que organitzen la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i la Fundació UdG: innovació i formació.

A més, compta amb la col·laboració de Geociències Barcelona-CSIC, la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior (IAVCEI), el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Diputació de Girona, la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la UdG, l’Ajuntament d’Olot i l’Espai Cràter.

El professorat del postgrau està format pels dos directors del curs, Joan Martí Molist i Adelina Geyer Traver, i altres 5 experts més que són:

  • Carmen López, directora del Instituto Geográfico Nacional (IGN) Gerardo Aguirre, professor a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic
  • Llorenç Planagumà, director de Tosca i assessor en geologia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
  • Bruno Scaillet, professor a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans
  • Juan Andújar, professor a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans

El curs explicarà el funcionament dels volcans, els riscos associats que comporten i també els seus beneficis. També es repassarà en detall les últimes recerques científiques en el coneixement de les dinàmiques eruptives i els seus efectes, en la predicció i prevenció de les erupcions, en la vigilància dels volcans i en l’aprofitament econòmic.

Per aquesta edició es compta amb la participació de 23 alumnes d’arreu del món provinents de Mèxic, Argentina, Colòmbia, Xile i Espanya. Aquests alumnes combinaran les sessions teòriques a la seu de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot amb la visita a diferents afloraments del camp volcànic gironí, situats a la zona volcànica de la Garrotxa i la zona de la Crosa de Sant Dalmai i Canet d’Adri.