Calonge incrementa fins a 100 euros les ajudes per a llibres de text i material escolar

La mesura vol minimitzar l'impacte de la crisi de la covid-19

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit incrementar l’import dels ajuts per a llibres de text i material escolar, destinat a les famílies amb fills en edat d’escolarització obligatòria (de 1r de primària a 4t d’ESO), fins als 100 euros per cada sol·licitud presentada en comptes dels 60 euros establerts.

La mesura, excepcional, té com a principal propòsit intentar minimitzar l’impacte que ha generat en les famílies la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la covid-19. El termini per a la presentació de les sol·licituds és del 18 al 29 d’octubre, en horari de 10 a 13 hores. La sol·licitud i les bases de la convocatòria, juntament amb la documentació requerida, es troben al web de l’Ajuntament, i també es poden sol·licitar a la Unitat de Dinamització Comunitària (Àrea de Cultura i Ensenyament) de forma telemàtica. En cas de dubtes o aclariments, es poden resoldre tan presencialment (Plaça Major 2, de Calonge), per correu electrònic (cultura@calonge.cat) o al telèfon 972.66.04.81.

Per ser beneficiari d’aquest ajut, cal complir una sèrie de requisits com estar empadronats al municipi de Calonge i Sant Antoni amb una antiguitat mínima de 6 mesos a la data de la convocatòria; estar cursant qualsevol dels cursos de l’etapa d’escolarització obligatòria, és a dir, de 1r de primària a 4t d’ESO a l’escolaPere Rosselló, a l’escola Llevantí de Mar, a l’escola la Sínia o a l’Institut Puig-Cargol; estar acollits als programes de socialització de llibres de text del centre on estiguin escolaritzats; i, condició indispensable, que la renda de les famílies del darrer exercici fiscal liquidat (2020), no superi els llindars màxims de renda familiar que estableix l’IDESCAT, calculat en funció dels membres computables de la unitat familiar i per l’agregació de les unitats de consum anuals.

Des de l’Ajuntament, sensible a aquesta situació, s’ha volgut intervenir de manera proactiva, a fi d’ampliar la quantia a subvencionar i l’espectre social dels beneficiaris. Dins del Pla de Xoc dissenyat per l’òrgan de govern municipal, a l’estiu ja es va activar la rebaixa del 20% dels preus dels casals d’estiu i de la quota de la llar d’infants, amb el clar propòsit de reduir el cost d’aquests serveis a les famílies empadronades al municipi. Els programes de subvencions han esdevingut un instrument essencial per a poder assolir les finalitats de les polítiques públiques de caràcter social; especialment, en aquests moments de dificultat econòmica. La mesura permetrà a totes aquelles famílies amb fills en edat d’escolarització obligatòria que compleixin els requisits de la convocatòria, fer front a les despeses ocasionades per les quotes de socialització de llibres de text i de material escolar.