Empleats del 'Fantasyland' de Blanes denuncien que van treballar sense contracte

En un escrit a Facebook una de les treballadores assegura que cobraven dos euros l'hora

Sense contracte, sense llicència per a repartir publicitat i pagant uns dos euros per hora als seus treballadors. Aquestes són algunes de les queixes de Maria Queiruga, treballadora del saló de la infància 'Fantasyland', ha publicat al seu Facebook.

El text, explica com set joves d'entre 17 i 21 anys van iniciar la seva feina repartint la publicitat als municipis del voltant de Blanes, penjant cartells i fent "guàrdia" a les sortides de les escoles. En els dies anteriors a l'esdeveniment van visitar Palafolls, Malgrat, Lloret, Sta. Susanna, Tordera, Tossa, Calella, Pineda, Hostalric, Sant Feliu de Guíxols, Llagostera, Arenys, Canet, Sta Coloma de Farners,  Sils, Arbúcies, Girona, Caldes de Malavella, Sant Pol de Mar i Mataró, entre d'altres. "Anàvem a la porta de les escoles amb una disfressa d’una mascota i barrets per cridar l’atenció, repartíem la propaganda i explicàvem als pares en què consistia el festival", explica Queiruga. En aquest sentit, també denuncia que el responsable de 'Fantasyland' "no tenia llicència per repartir propaganda, així que ens deia que ens amaguéssim de la policia". Els desplaçaments els portaven a terme amb els seus propis vehicles i "ell ens donava diners per benzina, una misèria que es mal repartia entre els treballadors".

Finalment també els van proposar treballar al saló infantil entre el 28 de desembre i el 3 de gener cobrant -també sense contracte segons apunta la jove- 150 euros per set jornades laborals de deu hores cada una (entre les nou del matí i les set del vespre). "Aquest cop, per cobrir-se les espatlles, signant un paper conforme érem voluntaris i no volíem cobrar res". Malgrat les pèssimes condicions alguns joves s'hi van avenir però Queiruga explica que a l'hora de cobrar es van trobar amb la sorpresa que hi havia 100 euros menys del promès.