Ripoll exposa els facsímils de les dues bíblies escrites al Monestir durant el segle XI

El Bisbat de Vic ha cedit a l'Ajuntament la reproducció de la Bíblia de Rodes que es podrà veure al Museu Etnogràfic

Ripoll exposa, des d'aquest dimecres, de forma permanent una reproducció fidel de la Bíblia de Rodes, l'original de la qual que es troba a la Biblioteca Nacional de París. El document es va escriure durant el primer quart del segle XI a l'escriptori del Monestir de Ripoll i, ara, es se'n pot veure un facsímil al Museu Etnogràfic. Segons ha explicat l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el Bisbat de Vic ha cedit la reproducció feta l'any 2010 a l'Ajuntament.

Aquesta bíblia es podrà consultar juntament amb un altre document escrit també al Monestir de Ripoll durant el segle XI, la coneguda com a Bíblia de Ripoll. L'original d'aquest document es troba a la biblioteca del Vaticà, però des de l'any 2002 ja es pot consultar el facsímil de la Bíblia de Ripoll a l'escriptori del Monestir.

Aquest és un dels primers actes que celebra la població com a capital de la cultura catalana del 2013. Munell ha explicat que també han elaborat un segell commemoratiu d'aquest any, d'edició limitada, i la flanquejadora postal 'Ripoll 2013' que marcarà "les més de 30.000 cartes que surten des de l'administració local cada any i aniran segellades amb la referència de la capital de la cultura catalana".