Un miler de persones protesten a Girona per reclamar que la llum ''no sigui negoci''

Han empaperat les seus de les elèctriques, de la Generalitat i la Subdelegació del govern espanyol

Un miler de persones han protestat aquest dissabte pel centre de Girona contra el model energètic actual i la pujada de la llum dels darrers mesos. Equipats amb banderes i pancartes, han cridat contra les elèctriques per exigir que la "llum no sigui un negoci".

La membre d'Apaguem Endesa, Anaïs Varo, explica que amb la protesta han volgut posar al centre "el problema real". "No podem acceptar un model energètic que no fa més perjudicar les classes populars i les persones vulnerables", ha reblat. La marxa ha sortit del Parc Central i ha passat per les oficines d'Endesa i Naturgy, la seu de la Generalitat i la Subdelegació del govern espanyol. A totes elles els assistents han llegit un manifest i han empaperat les façanes.

Els manifestants han sortit del Parc Central de Girona i han caminat per la carretera Barcelona fins a arribar la seu d'Endesa, al carrer del riu Güell. Allà s'han aturat i l'han empaperat mentre cridaven consignes com 'Endesa ens roba' o 'Fora fora la màfia d'Iberdrola'. Després de llegir un manifest, els concentrats s'han desplaçat als Jutjats i han caminat fins a la seu de Naturgy, a tocar de la Subdelegació del govern espanyol. Com a Endesa, ham enganxat cartells en protesta pel "preu desorbitat de la llum".

La manifestació ha acabat davant de la seu de la Generalitat de Girona on s'ha llegit un manifest per demanar un "model energètic just" i que "no especuli". La membre d'Apaguem Endesa, Anaïs Varo, assenyala que "és molt important posar al centre les persones".

"Hem de deixar clar que el sistema no funciona perquè el problema és que, no només afecta les classes populars i deixa sense energia les persones vulnerables, sinó que també afecta al planeta", ha destacat Varo.

A la marxa hi han participat un miler de persones, pertanyents a una seixantena d'entitats contràries "a un oligopoli que no té en compte la gent". A més, Varo carrega contra "el risc" que la transició a les renovables "es faci sense tenir en compte les persones i el territori". "Aquí els culpables són les empreses que han generat els seus beneficis en contra de la societat, però també els governs que no han actuat o han permès que fos així", ha reblat VARO.

El miler de manifestants que han participat en la marxa han deixat clar que "tornaran a sortir les vegades que calgui" i han lamentat que "es vagi tard" en la conversió a les renovables.