Vidreres crearà una comunitat energètica intel·ligent per reduir la factura elèctrica dels veïns

El projecte permetrà utilitzin l'energia solar de les plaques que instal·li l'Ajuntament

L'Ajuntament de Vidreres (Selva) crearà una comunitat energètica intel·ligent que permetrà als veïns reduir les factures d'electricitat a través de l'energia solar. Actualment, al municipi hi ha més de 45 hectàrees –de les 4.800 que té- que estan destinades a plaques solars fotovoltaiques fixes.

La xifra augmentarà en els propers mesos amb aquest projecte, que preveu la instal·lació de plaques solars en algun dels equipaments municipals com el pavelló o el centre cívic. D'aquesta manera, els veïns que visquin a prop, a una distància no superior als 500 metres, podran utilitzar-la.

La iniciativa permetrà que, mitjançant el pagament d'una quota anual els veïns interessats puguin consumir electricitat procedent d'aquestes plaques sense necessitat d'haver de fer cap instal·lació a les seves llars. Així, els costos es repartiran entre els veïns i el consistori.

El sistema, a més, aplica els descomptes a la factura de la llum, depenent de la potència contractada i de l'ús que es faci de l'energia. El consistori preveu un estalvi al voltant del 30% de l'energia consumida en una llar estàndard.

L'alcalde del municipi, Jordi Camps, diu que l'Ajuntament està estudiant models "d'èxit" per aplicar-los a Vidreres davant de la situació "abusiva" que s'està vivint amb els preus de l'electricitat.