Salt congela els tributs per al proper exercici 2022

Les ordenances fiscals inclouen bonificacions per a destinar immobles a residència d’estudiants

L’Ajuntament de Salt congelarà l’any 2022 les ordenances fiscals i les taxes municipals al mateix temps que, entre les novetats, impulsa bonificacions per als propietaris que destinin immobles a residència d’estudiants o comunitats que apostin per la instal·lació de sistemes de producció elèctrica provinent del sol.

Amb aquestes iniciatives el consistori dóna continuïtat a la política de l’exercici actual per continuar al costat dels veïns i veïnes i ajudar a superar l’impacte de la Covid. Tot aquest paquet de mesures es debatran durant el plenari d’aquest dilluns 18 d’octubre.

Entre les novetats destaca la bonificació del 50% en la quota íntegra de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles), durant un termini màxim de cinc anys que no excedirà de l’exercici econòmic 2029, els immobles que es destinin amb la corresponent llicència a residència d’estudiants.

D’altra banda, durant els exercicis de 2023 a 2027 i fins a una reducció màxima de l’IBI de 300 euros, es bonificarà els immobles que hagin instal·lat sistemes de producció d’energia elèctrica provinents del sol, sempre que formin part d’una comunitat energètica o comunitat d’energies renovables.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, valora la congelació de les ordenances fiscals 2022 com “un exercici per continuar donant suport a la reactivació econòmica del municipi. L’evolució de la Covid és favorable, però el seu impacte i les seves conseqüències encara es perceben. A més a més, s’està castigant els ciutadans amb pujades com la del preu de la llum i per responsabilitat hem decidit no augmentar la càrrega impositiva a les llars saltenques”.

Suport a les famílies nombroses

Per al proper exercici s’amplia fins a 54.000 euros els ingressos de les unitats de famílies nombroses que poden accedir a una bonificació del 60% de l’IBI i també es prorroga la bonificació, enguany del 40%, de la quota íntegra de l’IBI per als immobles destinats a activitats culturals on s’exerceixi una activitat econòmica que hagi quedat afectada especialment per la pandèmia COVID19.

El regidor d’Hisenda, Toni Vidal, afegeix que “per a les ordenances d’enguany fem un pas més en l’aposta per la sostenibilitat i el foment de les energies renovables. Tot plegat sense deixar de reforçar les bonificacions a les famílies nombroses o ampliar un any més les destinades a l’activitat cultural”.