Detenen a Girona dues dones per estafar amb la venda de gossos de raça

Oferien per 450 euros un Doberman que mai va arribar

La Policia Nacional ha detingut dues dones a Girona com a presumptes autores d'una estafa amb la venda d'un gos de raça. L'operació va començar a principis de setembre després de la denúncia d'una víctima a Gran Canària.

La dona va contactar via Whatsapp amb les estafadores en veure l'anunci d'un Doberman per 450 euros en una coneguda web de compravenda i, després d'aconseguir que confiés en elles, la víctima els va fer una transferència bancària. Com que no rebia l'animal, va intentar contactar novament amb les presumptes venedores diversos cops i sense obtenir resposta. Aleshores, va decidir presentar una denúncia.

Després de diverses gestions, la policia va localitzar les responsables de la trama a Girona. Els agents van esbrinar que una de les autores va facilitar a la seva parella les claus d'accés a la banca online i així totes dues podien operar des de la mateixa compra.

D'aquesta manera, a més, no es podia vincular l'anunci de la pàgina web amb el titular del compte on es va fer la transferència. Gràcies a això, es va localitzar la segona implicada a Mataró i se la va detenir a Girona.

En la investigació hi va participar el Grup de Delictes Tecnològics de les Palmas de Gran Canària juntament amb un Grup de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona.

La policia demana als ciutadans que tinguin precaució a l'hora d'utilitzar les plataformes online de compravenda de productes perquè sovint les fan servir estafadors.