Un fals avís de bomba fa desallotjar el macroprostíbul de la Jonquera la nit de Cap d'Any

A les 11 el Paradise va rebre una trucada alertant que hi havia un artefacte que esclataria al cap d'una hora

Aquest no ha estat l'únic incident de les últimes setmanes amb explosius al Paradise. El 12 de desembre dos individus a cavall d'una moto ja van llançar dos artefactes explosius contra l'edifici. Un no va esclatar però l'altre sí i va destrossar una de les portes posteriors del prostíbul.

Els dos episodis anteriors són els que han provocat que els agents actuessin amb la màxima prudència i optessin, també aquesta nit de Cap d'Any, per desallotjar el local i pentinar minuciosament la zona per trobar algun explosiu. Ni dins el local ni en un cotxe sospitós hi van trobar res, i cap a les 3 de la matinada el local va tornar a obrir les portes.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir què hi ha darrere aquests atacs constants contra el Paradise. Fonts del cos creuen que es podria tractar d'un afer relacionat amb màfies de prostitució o amb rivalitats en el negoci.

Paral·lelament, l'ajuntament de la Jonquera i la Generalitat revisaran tots els permisos que van permetre l'obertura del Paradise i el marc legal vigent per intentar trobar una escletxa que serveixi per tancar-lo. L'alcaldessa del municipi ha reiterat en més d'una ocasió que és una font de conflicte contant per a la població.

El local compta amb dues sales d'espectacles i 80 habitacions, on hi exerceixen la prostitució fins a 150 noies. El propietari del local, José Moreno, té altres locals i ha estat detingut en diverses ocasions i jutjat per delictes relacionats amb la prostitució, tràfic de persones i blanqueig de diners.