El Port de la Selva recorda a Moisès Broggi

La localitat empordanesa va declarar fill adoptiu el cirurgià l'any que va complir 100 anys

Cervera ha explicat aquest matí que segurament Broggi havia decidit estiuejar a Port de la Selva perquè la seva dona, Angelina Trias, n'era descendent i, com a curiositat, que l'avi d'ella havia estat metge del poble. Segons Cervera (CiU), el cirurgià centenari "donava servei a les persones" i el recorda d'una "relació personal curta, segurament per un tema de generació", ja que van coincidir personalment per primera vegada l'any 2008. Tot i això, l'alcalde empordanès assegura haver quedat "encisat" per la capacitat del doctor de "transmetre saviesa amb molta senzillesa".

"Estem tots commocionats malgrat que a la seva edat difícilment es podria preveure un altre desenllaç", ha afirmat Cervera, tot recordant un "gran lluitador a nivell personal, una persona que no ho ha tingut fàcil però que sempre ha cregut amb la justícia i que és un exemple per al país". El batlle del Port de la Selva ha volgut ressaltar que Broggi "ha estat constant fins l'últim moment" i que caldria que "la seva lluita tingui continuïtat".

L'alcalde de Port de la Selva ha recordat que era habitual veure Broggi "prendre la fresca" a fora de la seva casa al municipi, situada al carrer Mar. "Sempre tenia bones paraules per a tothom i les seves frases, gairebé cada frase, es podria convertir en una cita", ha assegurat.

El 7 de juny del 2008 es va celebrar al Port de la Selva el centenari de Broggi, que ha mort aquest dilluns als 104 anys, i se'l va nomenar fill adoptiu del municipi. Amb un acord de ple, el poble li va dedicar una avinguda que avui porta el seu nom, la que entra al municipi venint de Cadaqués.