La majoria d'afiliats a CCOO de comarques gironines són independentistes segons una enquesta

Els sindicalistes gironins són més restrictius en el reconeixement de drets als immigrants

Els sindicalistes de CCOO a les comarques gironines són, majoritàriament, independentistes segons una enquesta elaborada pel mateix sindicat. Concretament l'estudi remarca que el 36,8% dels afiliats estan a favor d'una Catalunya independent.

En segon lloc hi ha la proposta de convertir Catalunya en un estat dins d'una república federal espanyola, que obté el 32,1% de vots. De fet, aquesta segona opció és la majoritària pels afiliats al sindicat a nivell de Catalunya.

El que sí que genera consens és la celebració d'un referèndum a Catalunya, que compta amb un 67% del suport de tots els afiliats que hi ha a CCOO en terres gironines. Només el 15,6% estaria en contra de fer aquesta votació i la resta, un 17,4%, no està ni a favor ni en desacord.

Pel que fa a les afinitats polítiques, els afiliats gironins no s'han volgut mullar per una formació amb representació parlamentària i la resposta més escollida ha estat Altres amb un 28,3% del suport. Per altra banda, En Comú Podem és el partit que representa més els sindicalistes amb un 23,6% dels vots, seguit d'ERC (17%), el PSC (11,3%), la CUP (7,5%) i Junts (6,6%).

En matèria social, la majoria d'afiliats gironins afirma que porta els seus fills a l'escola pública (un 77,5%). Es tracta d'una xifra deu punts superiors a la mitjana catalana en l'enquesta feta a tots els afiliats del sindicat.

Pel que fa als drets de la població estrangera, la majoria d'afiliats està d'acord en què han de tenir els drets bàsics garantits. Malgrat tot, l'afiliació gironina és lleugerament més restrictiva a l'hora d'equiparar els drets dels immigrants amb els de la població autòctona respecte a la mitjana catalana.

En la igualtat de gènere, l'afiliació gironina creu que s'han fet avenços però és menys optimista que la mitjana catalana. En aquest sentit, els sindicalistes de CCOO a Girona mostren un suport majoritària a treballar per garantir la paritat i reduir la bretxa salarial a partir de la negociació col·lectiva.