La protectora Terra Viva d'Olot estudia demandar el Consell per un deute de 60.000 euros

L'entitat espera que es resolgui el recurs que va presentar a la licitació del nou contracte

La protectora d'animals Terra Viva d'Olot ha anunciat aquest dimarts que abandonarà les instal·lacions aquest dijous després d'una dècada oferint el servei a la Garrotxa. És just el dia en què expira el termini de nou mesos fixat pel Consell Comarcal com a pròrroga per a la prestació del servei, que es va posar a licitació.

Malgrat que el procés està "aturat" perquè l'associació ho va recórrer al•legant "irregularitats", des de Terra Viva asseguren que fa un mes van comunicar al Consell Comarcal que deixarien de prestar al servei i que encara no han rebut cap resposta "oficial". L'únic tràmit que s'ha fet, asseguren, és la visita a les instal•lacions que el SIGMA té previst fer aquest dimarts a la tarda.

Tampoc saben qui es farà càrrec del servei mentre no es resolgui el recurs i recorden que si els donen la raó, el procés s'hauria de repetir. Tampoc descarten tornar-hi a optar. Això sí, amb unes altres condicions.

Un servei "sobresaturat"

I és que l'entitat fa temps que denuncia que el servei està "sobresaturat" i "infrafinançat" des de fa anys. De fet, asseguren que fa temps que hi ha hagut d'afegir diners i que han pogut sobreviure els últims temps gràcies a les aportacions de membres de la junta i de proveïdors –sobretot, veterinaris- que no els ha cobrat els serveis.

Malgrat això, calculen que el Consell Comarcal els deu uns 60.000 euros i es plantegen demandar-lo per aconseguir que els pagui aquestes despeses. "Els nostres serveis jurídics ho estan estudiant", ha explicat el president de l'entitat David Serramitjana.

També avisen que estaran "atents" al nou servei per evitar que l'espai s'acabi convertint en un simple "aparcament d'animals" i que no desapareixeran.

Accelerant les adopcions

L'entitat recorda, a més, que en l'últim any –i en previsió de la fi del servei- van accelerar les adopcions i que a hores d'ara tenen uns 64 animals (entre gossos i gats). Molt per sota dels 130 de mitjana que tenien fa un any. Sobretot, tenint en compte que les instal•lacions tenen una capacitat màxima de 80.