Castelló d'Empúries canviarà el nom de l'avinguda Joan Carles I d'Empuriabrava

L'Ajuntament suprimeix així nomenclatura borbònica

Podria semblar una broma dels Sants Innocents -de fet, el ple se celebrarà demà al migdia- però no és així. L'Ajuntament de Castelló d'Empúries canviarà el nom de l'avinguda principal d'Empuriabrava, la Joan Carles I, per la de S.M. Prínceps de Dubai.

La decisió d'aquest canvi en el nomenclàtor és conseqüència directa d'un acord de ple del passat 29 de novembre. Aleshores, el consistori va aprovar retirar tots els símbols monàrquics borbònics del municipi (com ara plaques commemoratives, noms de carrers, places o avingudes).

Ara, un mes després d'aquell acord, Castelló d'Empúries ja el comença a traslladar del paper a la realitat. Per això, demà es votarà canviar el nom de l'avinguda Joan Carles I d'Empuriabrava pel d'S.M. Prínceps de Dubai.

L'elecció d'aquest nou nom no és banal. I és que, a finals de novembre, l'empresa Skydive Dubai va comprar les instal·lacions de l'aeròdrom i del kàrting d'Empuriabrava. Es tracta d'un grup que ja té dos centres semblants per practicar paracaigudisme als Emirats Àrabs i que, com precisa l'alcalde de Castelló d'Empúries, està format per "un fons d'inversió de la família reial de Dubai".

Per això, ara aquest poble de l'Alt Empordà vol agrair-los el gest (i sobretot, animar-los a invertir a les instal·lacions). "En honor a la inversió que possiblement realitzaran al nostre municipis els senyors S.M Prínceps de Dubai, es proposa canviar el nom d'avinguda Joan Carles I per avinguda Prínceps de Dubai", recull l'acord que demà es portarà al ple municipal.

"De moment, pel què s'ha parlat amb els antics propietaris, sabem que la intenció d'aquesta empresa de Dubai amb capital de la família reial és la de millorar tota la zona i invertir al nostre aeròdrom", concreta Xavier Sanllehí. Un cop s'hagi votat i tiri endavant el canvi de nom, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries enviarà l'acord a la casa reial de Dubai i convidarà els seus membres a fer una visita al municipi.