El festival Ítaca clou la novena edició amb més de 10.000 espectadors

Entre abril i setembre ha programat un total de 25 concerts

El festival Ítaca ha tancat la seva novena edició amb més de 10.000 espectadors. El festival ha aconseguit recuperar la seva programació prepandèmia i, d’abril a setembre, ha programat 25 concerts a set poblacions de l’Empordà: Calella de Palafrugell, Corçà, L’Escala, L’Estartit, Gualta, La Pera i Palafrugell.

Dels concerts celebrats, el festival ha penjat el cartell d’entrades exhaurides als tres concerts dels Stay Homas i a les actuacions de Zoo, El Pot Petit i Oques Grasses. El nivell d’ocupació s’ha situat en el 82,4%.

El festival ha rebut públic de 433 poblacions diferents, el 99% de Catalunya. Girona, amb el 10,9%, i Barcelona, amb el 10,2%, són les ciutats que aporten més públic. Els espectadors són majoritàriament de les comarques gironines, amb el 57,4%, seguit dels espectadors de la demarcació de Barcelona amb el 38,3%. 

El festival es consolida, a més, com un dinamitzador econòmic de les poblacions on se celebra, ja que el 56,1% dels espectadors es queden a dinar/sopar a la zona i un 31,5% hi dormen a causa de la seva assistència als concerts, segons els resultats d’una enquesta telemàtica. 

El director del festival, Fran Arnau, ha reconegut que aquesta ha estat una edició “difícil i incerta” en un any molt complicat pel sector musical i cultural. “Però hi ha moltes ganes i interès per la música en directe i estem molt i molt contents de la resposta del públic”, ha afegit Arnau.