Els Mossos tanquen la investigació pel brot a la residència de Sant Joan les Fonts i l'envien al jutjat

La família d'una de les set víctimes va denunciar una treballadora per homicidi imprudent

Els Mossos d'Esquadra han tancat la investigació pel brot de coronavirus a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts (Garrotxa), que va deixar set morts, i l'han enviat al jutjat. La família d'una de les víctimes va presentar una denúncia davant de la policia contra una treballadora del centre per homicidi imprudent. Asseguren que va anar a treballar malgrat haver donat positiu.

La policia ha practicat totes les diligències. Entre elles, ha pres declaració a diversos treballadors del centre i ha tramès l'atestat al jutge, que haurà de decidir si imputa a la treballadora i per quin delicte.

El brot a la residència, que gestiona la cooperativa Suara, es va fer públic a finals d'agost, tot i que es va detectar a principi de mes, arran d'un cribratge que es va fer entre els professionals. El Departament de Drets Socials va detallar aleshores que havia provocat set defuncions i que hi havia 15 residents i sis treballadors contagiats.

Després de detectar els primers positius en els treballadors, el cribratge es va estendre als residents. En aquesta primera prova es van detectar cinc casos, però posteriorment en van aflorar més.

Suara va anunciar l'obertura d'una investigació interna per determinar les causes que van provocar el contagi i l'Ajuntament va emetre un comunicat en què donava suport als familiars i als treballadors del centre. També anunciava que esperarien els resultats de la investigació interna.

La família d'una de les víctimes, però, va decidir emprendre accions contra una de les treballadores, a qui considera responsable dels fets perquè hauria explicat a una companya que, tot i estar contagiada, prendria una pastilla i aniria a treballar.

Per això, van presentar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra per homicidi imprudent. Ara la policia ha tancat la investigació i ha tramès l'atestat al jutjat. Fonts policials han explicat que s'ha pres declaració a diversos treballadors del centre.