Banyoles celebrarà la Fira Medieval Fantàstica Aloja del 8 al 10 d'octubre

La previsió és recuperar més activitats i espais respecte la passada edició

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) prepara la XIII edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja, que se celebrarà del 8 al 10 d’octubre en diferents espais del Barri Vell. La previsió és que es puguin recuperar més activitats i espais.

L’Aloja es va celebrar l’any passat amb les activitats restringides per la covid-19. Del programa d’activitats, només es van fer el mercat medieval i els espectacles a l’espai de La Muralla, a més de passatges medievals vivents a la Pia Almoina.

La regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Anna Tarafa, ha destacat que, per a la propera edició, “treballem amb l’objectiu de recuperar algunes activitats del programa que l’any passat no es van poder fer i recuperar també espais, sempre seguint les mesures de prevenció de la covid-19”. En aquest sentit, a més del mercat medieval a la plaça Major i els espectacles medievals a la Muralla, es tornaran a fer els tallers infantils a la Pia Almoina i a la plaça de la Font.

Pel que fa als espectacles, a diferència de l’any passat, no caldrà fer reserva prèvia, tot i que sí que hi haurà control d’aforament i el públic haurà d’estar assegut. A més, els espectacles es faran en dobles sessions per poder arribar a més persones.

Les activitats de l’Aloja s’iniciaran a les 8 del vespre del divendres 8 d’octubre amb l’espectacle inaugural i s’allargaran durant tot el cap de setmana.