L'escola Palau de Santa Eulàlia reobre demà després de 50 anys tancada

El centre tindrà un grup amb sis alumnes

L’Escola Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà) reobrirà de nou les seves portes demà, el primer dia de curs, 50 anys després del seu tancament. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat avui a Palau de Santa Eulàlia les instal·lacions que ocuparà el proper curs la nova escola rural, conjuntament amb l’alcalde Xavier Camps.

El conseller ha expressat davant els assistents a l’acte de reobertura la satisfacció per poder obrir de nou un centre educatiu: “L’escola és la que fa poble, quan batega una escola batega un poble. La llengua, la cultura i l'escola fan país. I, a partir de demà, la llengua, la cultura i l'escola faran i fan Palau de Santa Eulàlia".

La nova escola tindrà 1 grup amb 6 alumnes, 2 d’ells d’educació infantil i 4 de primària, i ocuparà un espai de l’Ajuntament que s’ha adequat per al seu ús com a escola. El titular d’Educació ha posat de manifest la importància de la col·laboració entre les dues administracions públiques: “Volem fer un reconeixement a l’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia i al seu alcalde. Creiem que la recuperació de l’escola ha estat un bon exemple de col·laboració entre el municipi i el Departament, i els serveis territorials,  per atendre les necessitats d’escolarització de les famílies del poble”.

Gonzàlez-Cambray ha ressaltat que "el Departament d'Educació està i estarà al servei de la ruralitat. Creiem en les escoles rurals i cada cop tenim més escoles bressols rurals a dins dels municipis, una aposta de país". Per això, ha explicat, “hem apostat per facilitar la incorporació del primer cicle a les escoles rurals, en cooperació amb els Ajuntaments”, i ha manifestat que “sabem que si des de l’inici de la seva escolarització els infants més menuts es poden quedar al poble, afavorim l’arrelament de les famílies i l’equilibri territorial del país”. “Estem decidits a enfortir la xarxa educativa pública i facilitar al màxim la igualtat d’oportunitats educatives, també en l’àmbit rural", ha conclòs.