Llancen dos artefactes explosius al prostíbul Paradise de La Jonquera

Els autors de la bretolada eren dos individus que anaven amb moto i un dels artefactes no ha arribat a explotar

(Actualitzada a les 22:10h)

Els fets han tingut lloc cap a un quart de set del matí. A aquella hora, el macroprostíbul 'Paradise', on hi exerceixen fins a 150 noies, ja estava tancat. Dos individus a cavall d'una moto han arribat al local, situat a l'entrada del municipi per l'N-II, i han llançat dos petits artefactes explosius contra el prostíbul.

El primer dels artefactes l'han llançat a la part posterior del 'Paradise', per damunt d'una de les tanques del recinte. L'artefacte ha impactat contra una porta, hi ha causat destrosses i també ha trencat diverses ampolles que hi havia apilonades en unes caixes a l'exterior del local.

El segon dels petits artefactes ha anat a parar a la zona de l'aparcament exterior. En aquest cas, però, no ha explotat. Aquest matí, la policia ha acordonat l'espai i fins a l'indret s'hi han desplaçat efectius dels Tedax dels Mossos d'Esquadra, que han recollir l'artefacte -en cap moment hi havia perill que explosionés- i se l'han endut.

A més, els agents també s'han endut les restes del primer artefacte, que hi havia escampades per terra, per analitzar-les amb detall. En tots dos casos, però, es tractava d'artefactes de baixa intensitat.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i s'han emportat els enregistraments de les càmeres de seguretat que hi ha al macroprostíbul. Precisament, les gravacions mostren els dos autors amb la moto portant a terme la bretolada.

Un local polèmic

El macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera ha estat, fins i tot abans de la seva obertura, un local polèmic. Va obrir les portes el 21 d'octubre del 2010, després d'una batalla judicial entre l'Ajuntament de la Jonquera i l'empresa La Vimetera S.L. El prostíbul, un dels més grans d'Europa, va suposar una inversió de 3 milions d'euros (MEUR).

Aquest mateix 2012, a l'abril, precisament, el 'Paradise' va aparèixer als mitjans de comunicació perquè un dels clients es va exaltar, va agredir una de les noies del local i, quan la policia i el personal del SEM l'intentava tractar, va patir una aturada cardiorespiratòria i va morir.

El local compta amb dues sales d'espectacles i 80 habitacions, on hi exerceixen la prostitució fins a 150 noies. El propietari del local, José Moreno, ha estat detingut en diverses ocasions per delictes relacionats amb la prostitució, tràfic de persones i blanqueig de diners.