Trety de Maçanet preveu tancar l'any amb 6 milions d'euros menys d'ingressos

Direcció i comitè d'empresa continuen negociant per intentar arribar a un acord sobre l'ERO

L'ERO d'extinció que planava sobre la plantilla de la Trety, que es dedica a fabricar escumes i components tèxtils per a cotxes, es va convertir en una realitat el 17 de desembre. L'expedient afecta 145 treballadors, un terç de la plantilla actual de la factoria. La direcció al·lega que, a conseqüència de la davallada de producció arran de la crisi, a partir del 2013 no hi haurà feina per a aquestes persones. Segons informa CCOO en un comunicat, l'empresa preveu una caiguda del 40% de la producció entre el 2011 i el 2013 i, a més, calculen que tancaran el 2012 amb 6 MEUR menys d'ingressos.

L'endemà mateix de presentar l'ERO es va obrir el període de consultes. El 18 de desembre els representants dels treballadors es van reunir amb el director general de relacions laborals de la Generalitat, Ramon Bonastre, amb la intenció de pal·liar l'aplicació de l'ERO. En aquests moments, continua la negociació i el comitè d'empresa aposat per explorar vies com un pla de baixes incentivades, prejubilacions o bé derivar plantilla cap a altres plantes del grup (com ara a Valladolid, Vigo o bé Portugal).

Trety, dedicada a la fabricació d'escumes i components tèxtils per a cotxes, és una de les empreses que s'ha vist tocada per la davallada de vendes al sector. La factoria va arribar a donar feina a més d'un miler de persones, però en els darrers anys ha anat reduint plantilla fins a arribar als 454 actuals.

El 2009, la tèxtil ja va presentar un ERO d'extinció que va afectar 241 treballadors. I durant tot aquest 2012, la factoria va aplicar un ERO temporal que afectava tota la plantilla, a qui s'ha enviat 44 dies a l'atur.