Els germans Roca i la Fundació Gala-Salvador Dalí, guardonats als Premis G! 2012

Els traspassats Jaume Genover i Jordi Comas reben un homenatge per la seva tasca

Els guanyadors dels premis G! 2012 de turisme són els següents:

VII Premi Josep Pujol i Aulí a la tasca professional, als germans Joan, Josep i Jordi Roca i Fontané, del restaurant El Celler de Can Roca, en reconeixement a la seva tasca professional, que ha contribuït de manera significativa a incrementar la qualitat global del sector turístic i a projectar de les comarques de Girona arreu del món.
 
VII Premi Xiquet Sabater al projecte empresarial, a la Fundació Gala - Salvador Dalí per haver aconseguit donar a conèixer i projectar la marca «Costa Brava» arreu del món i per haver-la associat amb els valors de la cultura, la identitat i el paisatge.
 
I Premi Especial Jordi Comas i Matamala a Josep Maria Perramón i Martínez, per la seva contribució a projectar i posicionar les marques i serveis turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a la Federació Russa i als mercats de l’Est durant els darrers 20 anys.

Pel que fa als Premis G!12 de comunicació turística de les comarques gironines:
 
VII Premi de Comunicació Turística en la categoria de mitjans escrits, dotat amb 6.000 euros, a la periodista txeca Miluse Válková, en reconeixement al conjunt de reportatges publicats en diversos mitjans de comunicació de la República Txeca – Cestopisy, Travel Digest i Psí kusy- que han contribuït significativament a la divulgació dels atractius de la Costa Brava i del Pirineu de Girona.

Així mateix, es va establir atorgar un accèssit, dotat en 2.500 euros, en la mateixa modalitat escrita, al finalista Lluís Tolosa per la Guia d’Enoturisme de l’Empordà. 180 llocs per gaudir del turisme del vi i més de 200 vins recomanats, de l’editorial LTA Ediciones, per contribuir a difondre el distintiu i la qualitat del vi de la DO Empordà, i a projectar l’enoturisme a la destinació turística Costa Brava.
 
I Premi de Comunicació Turística en la categoria de mitjans digitals, dotat amb 4.000 euros, a Keith Jenkins, per la creació de continguts i experiències sobre la Costa Brava al bloc Velvet Escape contribuint a la difusió a Internet dels atractius turístics de la destinació.
 
Finalment es va declarar desert el VII Premi de Comunicació Turística en categoria de mitjans audiovisuals, dotat amb 6.000 euros, per baixa participació i el poc nivell dels treballs presentats.
 
En la setena edició dels premis de comunicació turística de les comarques gironines s’han rebut un total de 63 treballs procedents de països com Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Irlanda, Regne Unit, Àustria, Bèlgica, Holanda i Estats Units.
 
Guardonat dels Premis G!12 de Recerca Turística Yvette Barbaza:
 
III Premi de Recerca Turística Yvette Barbaza. Dotat amb 6.000 euros. El jurat integrat per membres del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i personal docent de la Universitat de Girona, va decidir premiar el projecte de treball «Imatge turística de les comarques de Girona a partir de la mineria de textos online», dels autors Ariadna Gassiot i Lluís Coromines.
 
Així mateix, el jurat va acordar concedir un accèssit al treball «Estudi de turisme religiós. Turisme rural» de l’autora Silvia Aulet, dotat amb 2.000 euros.