'Manos Limpias' denuncia l'alcalde de Girona per declarar el municipi territori sobirà i lliure

La CUP ha mostrat el seu suport a Carles Puigdemont

La moció, que va ser aprovada el passat 10 de desembre al plenari municipal, va comptar amb els vots a favor de CiU, CUP i ICV, mentre que el PP hi va votar en contra i el PSC s'hi va abstenir. "Manos Limpias" considera que Puigdemont va portar a terme l'aprovació d'una "moció independentista" fet que no considera legal i en demana la suspensió.

El col·lectiu també ha enviat el mateix escrit a la delegada del Govern a Catalunya, Maria Dolores de los Llanos de Luna, perquè actuï contra l'acord de ple. 'Manos Limpias' recorda a la delegada que "és potestat" de la delegació del govern "suspendre actes i acord de les corporacions locals que vagin contra l'ordenament jurídic".

En aquest sentit, els regidors de la CUP s’han refermat en l’acord que va prendre el plenari municipal fa poques setmanes, i han animat Puigdemont a “mantenir-se ferm” davant l’estratègia “de l’amenaça i la por” que arriba des de l’Estat espanyol, i a sumar esforços amb l’Ajuntament de Celrà, que just ahir va ser denunciat pel mateix motiu, per tal de fer front a aquesta ofensiva judicial.

En la denúncia interposada també acusa Puigdemont d’un delicte de “prevaricació, usurpació d’atribucions, i de coaccions i amenaces a les institucions”.