La direcció del Sant Jaume d'Olot confia que el nou sociosanitari tindrà servei d'hemodiàlisi

Els treballadors podran cobrar un avançament de la meitat de la paga extra de juny del 2013 a principis de gener

Entre els nous serveis que es preveuen oferir al nou hospital hi ha la ressonància magnètica, el TAC o l'hemodiàlisi (precisament el servei que el comitè denunciava que no es faria). La direcció considera que la planificació continua endavant a pesar de les dificultats econòmiques. "Tot el que és de més s'ha de pactar i dotar econòmicament, però tenim el convenciment que tot això es farà", ha assegurat Puig, que també ha dit que potser no serà des del primer dia però que serà efectiu al cap de "poc temps".

Aquest matí s'ha llegit un manifest a l'edifici de l'Ajuntament on s'han anunciat també algunes mesures per pal·liar els efectes de les retallades al treballador que, han recordat, s'han hagut de dur a terme en compliment del real decret aprovat per l'Estat.

Així per exemple, s'ha explicat que els treballadors cobraran el sou del desembre el dia 20 d'aquest mateix mes i que podran demanar que se'ls avanci la meitat de la paga extra del mes de juny del 2013 a principis de gener. Així mateix, els que ho demanin podran demanar cobrar per avançat el 30% dels objectius, un complement que té l'hospital i que és en funció de cada cas. En total, la plantilla està formada per més de 500 persones.

Aquestes mesures arriben després que els treballadors anunciessin protestes per
la reducció del sou, la pèrdua de la paga extraordinàri d'aquest Nadal i la retallada del 5% del salari des del juny del 2010. També lamentaven haver de fer més hores sense cobrar més, que durant aquest temps s'han perdut llocs de treball i que les plantilles cada cop estan més ajustades. A banda de concentrar-se davant de l'edifici dilluns passat, van anunciar que expressarien el seu malestar al ple municipal que es farà a l'Ajuntament aquest vespre.

El manteniment de la qualitat del servei

En el manifest, la direcció també subratlla que "les decisions econòmiques en cap cas afecten a la qualitat assistencial del centre", gràcies a la "professionalitat" dels treballadors. També es diu que no s'ha deixat de prestar cap servei assistencial per motius econòmics i reconeix l'esforç de la plantilla per donar la millor assistència sanitària a la població.