Denuncien per homicidi imprudent una treballadora del geriàtric de Sant Joan les Fonts

L'acusen d'assistir a la feina havent donat positiu per covid-19

Familiars dels set residents morts arran del brot de coronavirus detectat al geriàtric Torreblanca de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) han iniciat els tràmits per a denunciar una treballadora del centre per homicidi imprudent acusada d’anar a a la feina havent donat positiu per covid-19 segons informa Ràdio Girona.

El brot afecta a 15 dels 53 residents i 8 d'ells encara estan en fase d'aïllament en una zona sectoritzada de la residència. Fonts del Departament de Salut afirmen que tots els vuit contagiats que queden són asimptomàtics i dos d'ells ja podran desaïllar-se a partir d'aquesta setmana i la resta ho farà properament. El brot es va detectar a principis d'agost arran d'un cribratge que es va fer entre els professionals del centre i a partir d'aquí es van activar tots els protocols pertinents. Actualment hi ha 6 dels 54 treballadors contagiats.

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha emès un comunicat aquest matí explicant que no pensa fer declaracions al respecte però sí que ha volgut expressar el seu condol a les famílies i donar suport als treballadors del geriàtric que "han treballat pel benestar dels residents en un escenari complex".

Alhora el consistori diu estar a l'espera dels resultats de la investigació interna oberta per la propietat de la residència per saber les causes sobre l’origen del brot.