La CUP acusa Interior d'encobrir els Mossos que els van agredir en una concentració

Els fets van tenir lloc durant una visita del Príncep Felip a Girona

Així, amb la negativa d’identificar els agents agressors, el Departament d’Interior "ha aconseguit encobrir els responsables de les càrregues i evitar la convocatòria del judici per faltes contra els agents responsables de les agressions que havia anunciat l’Audiència al mes d’agost", explica la formació política. L'Audiència en la resolució apuntava que l'absència del número de placa en un lloc visible de l'uniforme dels agents va fer-ne impossible la identificació per part dels agredits.

La CUP ha denunciat el que considera “un nou cas de violència policial que quedarà impune per la vulneració sistemàtica de la llei i per la connivència entre els diferents poders públics”. Així, la formació ha criticat tant el Departament d’Interior per “ocultar informació deliberadament per protegir els agents que actuen amb violència” com el jutge de l’Audiència per “fer els ulls grossos davant del fet que els agents no duguessin el número de placa visible”. La formació recorda que l’absència del número de placa dels agents és una pràctica habitual en la policia autonòmica que vulnera la llei, i que tant la CUP com altres col·lectius fa anys que denuncien.

Demanen la dimissió de Felip Puig

La CUP ha anunciat que continuarà treballant per "denunciar tots aquests abusos de poder, i per posar fi a la impunitat amb què actuen les forces i cossos de seguretat cada cop que un membre de la casal reial espanyola visita Girona". En aquest sentit, la formació  ha tornat a reclamar la dimissió de Felip Puig com a conseller d’Interior per la seva gestió com a responsable dels Mossos d’Esquadra. “Cal posar fi a la dinàmica repressiva que permet fets com els de Girona o els de la vaga general del passat 14 de novembre”, han declarat.