La CUP denuncia 'agressions i violència gratuïta' dels Mossos en la visita del príncep

Els denunciants van patir contusions i demanen al jutge que citi a declarar els agents i els comandaments policials com a imputats

  • Biel de Montserrat mostra la contusió que li va provocar el cop de porra © ACN
    Biel de Montserrat mostra la contusió que li va provocar el cop de porra © ACN
  • Els tres militants de la CUP davant dels Jutjats de Girona, on han presentant la denúncia © ACN
    Els tres militants de la CUP davant dels Jutjats de Girona, on han presentant la denúncia © ACN
Els tres militants han presentat la denúncia aquest dilluns als Jutjats de Girona. Segons el seu relat, divendres passat a les 7 de la tarda unes cent persones van sortir de la plaça del Vi en direcció a la rotonda del Palau Firal en una marxa contra la visita del príncep a la ciutat. "Era una manifestació totalment pacífica, que estava notificada i autoritzada per Interior", ha explicat un dels denunciant, Biel de Montserrat.

Segons expliquen, durant el recorregut l'única presència policial que hi havia era la d'agents de la Policia Municipal de Girona que s'encarregaven de regular el trànsit i donar pas a la manifestació. "Quan vam arribar a la plaça Prudenci Bertrana, van aparèixer els antiavalots", ha explicat de Montserrat que detalla que entres els agents i les furgonetes els van anar encerclant fins que els van acorralar. "No ens van donar explicacions", han criticat.

En la demanda expliciten que van estar mitja hora "segrestats" sense que els donessin cap explicació. "Hi va començar a haver cert nerviosisme entre els manifestants", ha explicat de Montserrat a les portes dels Jutjats. Llavors, un dels manifestants va intentar trencar el cercle al·legant que havia de marxar per qüestions laborals. "Havia d'anar a treballar i se li va impedir. El van agafar pel coll i el van retenir 15 minuts fora de la manifestació", ha criticat Biel de Montserrat.

En aquest moment, dos dels organitzadors de la manifestació es van apropar als agents per demanar-los explicacions i reclamar que els deixessin continuar. "Van respondre amb una càrrega", ha explicat de Montserrat. Com a resultat de la càrrega dos dels manifestants van rebre cops a les cames i un tercer es va fer mal quan va caure a terra per les empentes dels agents. Els tres han quedat contusionats.

"Creiem que és un atac gravíssim a la llibertat de manifestació", ha afirmat de Montserrat. Per això, han entrat la denúncia davant del Jutjat d'Instrucció per reclamar que s'obri una investigació per esclarir els fets. A més, demanen que citi a declarar com a imputats als agents que van carregar amb les defenses reglamentàries i també als comandaments. La CUP denuncia que "un cop més" els agents no duien el número d'identificació i, per això, no els han pogut identificar en la demanda.

Apunten, tot i que és una fase molt inicial, que els agents podrien haver delinquit a l'hora de dissoldre una reunió pacífica sense cap tipus de justificació i també creu que se'ls podria imputar per tres faltes de lesions i tres faltes de coaccions perquè van limitar i coartar la lliberta de moviment dels manifestants.
  • Biel de Montserrat, lamenta que es vulnerin drets fonamentals dels ciutadans © ACN